Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İbn Haldun Üniversitesi’nde gençlerle buluştu. Konuşmasında, Türkiye’nin tarihsel bir dönüm noktasında olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, genç nesillere örnek şahsiyetlerin tanıtılmasının önemini vurguladı. Kendisinin Sabahattin Zaim’in öğrencisi olduğunu belirten Kurtulmuş, Zaim’in Türkiye’ye hizmet etmek için çaba harcayan ve İslam ekonomisi konusunda önemli katkılarda bulunan bir kişi olduğunu ifade etti.
Kurtulmuş, Amerika Birleşik Devletleri’nde İsrail’in zulmünü anlatan akademisyenlerin işlerine son verilmesine de değindi. Nazi Almanya döneminde Nazilerin zulmünden kaçan bilim insanlarına benzer şekilde, günümüzde de Amerika’da öğretim üyelerinin İsrail’in zulmünü eleştirmesi durumunda işlerine son verildiğini belirtti. Siyonist baskıdan etkilenen vicdan sahibi ve bilim insanlarına Türkiye’nin üniversitelerinin kapılarının açık olduğunu belirten Kurtulmuş, akademik özgürlüğe vurgu yaptı.
İlmin merak, sabır ve kendini bilmek olduğunu belirten Kurtulmuş, geleneksel eğitim sistemiyle bilgi transferinin önemine değindi. Hoca öğrencisine öğretir, öğrenci ise başkasına aktarırken, bilim insanlarının sadece bilgi değil, davranışları ve tutumlarıyla da örnek olması gerektiğini vurguladı. Kendini önemsemenin bir yanılgı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, insanların mütevazı olmaları gerektiğini, gerçek büyük insanların ise cami avlularında bulunduğunu dile getirdi.
Kurtulmuş’un İbn Haldun Üniversitesi’ndeki gençlerle buluşması, Türkiye’nin tarihsel süreçte yaşadığı önemli dönemler ve akademisyenlerin karşılaştığı siyonist baskılar üzerine önemli mesajlar verdi. Akademik özgürlüğe ve bilgi transferine vurgu yapan Kurtulmuş, gençlerin örnek aldığı şahsiyetlerin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunu belirtti. Konuşmasıyla gençlerde merak, sabır ve mütevazılık gibi değerleri ön plana çıkaran Kurtulmuş, Türkiye’nin üniversitelerinin bilgi ve düşünce özgürlüğü için güvenli bir liman olduğunu ifade etti.